Svart som natten..

Ja, i går skulle min syster färga mitt hår men istället för att hjälpa mig la hon sig i badet eftersom hon frös så hemskt. Hon tycker att vi har det kallt hemma hos oss..

Ja, vi har det kallt men o andra sidan så mår man bättre av det än att han varmt som katten i huset hela tiden. När vi eldar blir det varmt men annars ligger det runt 19 grader ungefär. Folk som är vana vid att ha 22 grader eller mer hemma tycker att det är kallt.. 
Det är vi som bor i huset och det är vi som skall trivas. Det finns kläder att klä sig med!

 Jag fick göra det själv, det var ingen lek men det blev nog bra!

K

Flickan som lekte med elden

I fredags hade jag semester.. Ibland är det skönt att veta att man bara kan vara!

Efter läkarbesök för Tony på förmiddagen ifredags drog vi till Tenhult för att jämföra olika storlekar på vagnar mot varandra...
Vi har pratat fram och tillbaka om hur vi skall göra. Det som var bestämt oss emellan var att vagnen inte får kosta mer är 160´ När vi åkte i från Tenhult hade vi fått prisuppgift på en ny vagn men tält och markis för 225´ ja det var ett bra pris men jag är inte beredd att lägga så mycket pengar!

Kvällen bestod av en kaffe hos några av våra vänner men som slutade i några öl och en väldigt sen hemkomst. Trevligt som vanligt var det men jag var så trött!!

Lördagen drog vi in till Jkg för Tony skulle försöka hitta en vinterjacka.
Nöjd som tusan efter lite shopping blev det go mat och några filmer tillsammans med syster yster som annars suttit hemma och tråkat. 

Helgen avslutade vi tillsammans med andra vänner på biografen i Nässjö med Stieg Larssos Flickan som lekte med elden. Kritiker säger att den skulle vara dålig men jag undrar var??
Vi bestämde att vi skulle på premiären av nästkommande film Luftslottet som sprängdes den 27 november då den har premiär... Bra att planera så långt fram.

Nu är arbetesveckan tillbaka.. Ikväll blir det Marren som hämtar Tim, kul för honom att det inte bara är mamma som hämtar!

K

samma visa varje dag...

Jag har inte tillräckligt med tålamod när min son inte vill göra som jag vill!

När jag pratade med min pappa om att jag inte hade tillräcklilgt med tålamod så jag han bara;
-Det måste du ha, Malin!!
Det kommer ju verkligen från rätt mun sa jag till honom!!!
Jag undrade om han visste från vem jag fått mitt korta tålamod i från men icke, han verkar helt ha glömt!!

Han hade inget tålamod alls med oss när vi var små!
Det verkar han ha glömt utan påminde mig att vara stark när han är som han är när han är trött. (Tim alltså)

Nästa vecka måste jag ordna med barnvakt på morgonen onsdag och torsdag då jag börjar 0530 och kan inte lämna Tim på dagis själv- får väl be mamma och syster! Då får de se hur det är!!!

K


Ett litet inlägg till om tid???

Hur skall man hinna med allt som man känner att man vill göra eller som man behöver göra för att må bra!?

Jag vet inte hur jag skall börja eller hur detta skall sluta men jag behöver mera tid!
Det har varit ganska mycket fram tills nu om man säger så och det blir inte mindre att göra heller, tyvärr

Sen jag kom tillbaka från semestern har det varit något som skall göras varje helg, har jag inte jobbat så har det varit något annat idellt arbete eller kompisar man måste träffa, det har alltid varit något som har gjort att vi inte haft en enda ledig helg förrens denna! (Alltså denna helgen 25-27 sep.)

Även om vi inte har något uppbokat denna helgen finns det ändå massor som vi behöver göra eller egentligen vill göra fast vi inte känner för något alls!
Vi får se vad som händer, det slutar säkert bra???!!!

Nästa helg 3/10 blir det 40 års kalas + jobb, helgen 10/10 efter det 30 års kalas igen, helgen 17-18/10 efter det fyller farfar och mormor år och det blir säkert dubbla kalas, helgen efter den After Work och  24/10 jobb + 40 års kalas igen, sen har vi fått förfrågan om en tripp till Tallin 30-1/11 och sen är vi inne i November och svensexa/möhippa står på schemat tillsammans med jobb och senare bröllop.. Till saken hör att bröllop / sevsexa är i Örebro inte i nähetern hemma.
Nästa lediga helg vi har tillsammans blir den 27-29 november.. Då kanske de borde vara på sin höjd att ta det riktigt lugnt i alla stillhet och bara vara igen!!! Tror Ni att det funkar???

Jag får hoppas att vi kanske kan hoppa något så vi orkar med allt annars vet jag inte hur det skall gå..
Någonstans måste man ju även få lite kvalitetstid med familjen och inte bara vara ute och flänga fram och tillbaka hela tiden. Man orkar inte hur mycket som helst heller, speciellt när jag är ensam hela veckorna med Timpa när Tony är uppe i Stockholm och jobbar!!!

VI får se hur det blir!

K


Tisdag morgon......

är den morgonen som är svårast att få upp Tim ur sängen.

Fredag- måndag får han alltid sova minst till 0700 om inte mera men när tisdagen kommer blir det 0555 som han skall gå upp, det är inte lätt!

I dag frågade han om vi inte kunde vara hemma idag, han ville inte gå till dagis.. När jag sa att jag måste åka och jobba tyckte han att han skulle följa med mig på jobbet! Allt löste sig när han kom innanför dörren på dagis iaf, då var jag inte intressant som vanligt även om han var ensam på dagis!!

I eftermiddag blir det en cykeltur, alltid lika skönt!! Efter det somnar nog lillkillen gott!! Han trivs ute i friska luften!!

K


HELGEN ÄR ÖVER OCH VARDAGEN TILLBAKA...

I fredags blev det en skön och lugn hemma kväll med familjen.
Vi drog den nyaste Wallander filmen tillsammans med lite mat och annat gott som hör en myskväll till.
Ibland är det bara skönt att vara hemma tillsammans utan måste och krav, bara slapp och skojs..

På lördags förmiddagen ringde Björn och undrade om vi skulle med till Aneby och kolla på något slags backrally??
Hur som haver så följde vi med bara för att umgås vilket vi inte gör så ofta då vi har allt för mycket att göra på varsina håll.
Rally, ja jag vet inte det som jag kommer ihåg mest var all koskit som vi har tvugna att ta oss förbi för att komma fram till målet. inte allt för lätt med 2st 2 åringar...

30 ÅRS FEST

På lördagskvällen var vi fest i Samlilngslokalen, Anneberg, Magne och Erik som fyllt 30 år firades rejält!
Det blev en trevlig tillställning med massor av folk, gamla vänner och bekanta som man inte träffat på evigheter.
Tyvärr blev det sent (som vanligt) 0340 innan vi var i säng, söndagen blev därför väldigt kort eftersom man helst bara ville sova hela dagen,,,

Nu har Tony åter igen åkt tillbaka till Stockholm och skärgården för att utföra ännu en arbetsveckatillsammans med Dennis och övriga gänget!

Tim och jag skall vara hemma och mysa tills pappa kommer hem igen!

K

TID TID TID

Tänk när min lille son lär sig klockan!

Innan Tim och när jag är själv är jag alltid ut i god tid eller i tid iaf.

Nu är vi aldrig i utsatt tid, absolut inte till dagis, speciellt inte när vi skall var på plats mellan 0630-0635 så att jag kan vara i tid till tåget. De flesta dagarna har jag fått ta bilen till jobbet för att vara i tid.

Den dagen Tim lär sig klockan kanske han kan behaga skynda sig på och gå upp i tid, inte bråka och ha sig på morgonen.
Idag skulle han inte ha mössa utan keps men inte den kepsen som jag gav honom utan en annan... I går skulle han inte ha byxor på sig bara kalsonger och skor desstuom inga strumpor.

Hela livet kretsar runt klockan tänk om den bara kunde försvinna och man fick komma och gå som man ville till allt och alla!

K

VÄXJÖ

I morse ringde jag ut till Sandsjöfors för att höra om mamma skulle vara hemma idag... Jag skulle ju åka till Vetlanda och hämta min beställda bagagerumsmatta till bilen så jag tänkte att vi kunde komma förbi och hälsa på.

Hon föreslog att vi skulle åka till Växjö tillsammans istället för att vara hemma! Sagt och gjort, det gjorde vi...
Från Vetlanda drog vi vidare mot målet, efter några mils vägarbete så var det poliskontroll, körkort och alkohol. De vinkade in varenda bil!
När vi intagit vår tillvisade plats och jag hade blåst stod jag helt inpakerad och kom ingen vart alls... Under tiden kom det 2 poliser och frågade om jag hade blåst, koll nä va är det!!! hahahaha..

När vi åkte där ifrån sa mamma - Hur många gånger har du blåst? - Ett antal svarade jag, vadå? - Du verkade så van att blåsa i det där lilla röret! Helt sjuk är hon...

Växjö, ja det är mysigt, bra butiker... Vi hade strålande sol hela dagen så det blev ett toppen besök.. Poliser överallt, på gatan, i bilar, på parkeringar och på restaurangen som vi åt på.. Tim kom inte upp ur stolen så jag sa att han fick fråga efter hjälp, - Polisen, jag vill ha hjälp!!
City Gross fick sig ett besök oxå, inte att förglömma.. Syrran blir nog måttligt avundsjuk när hon får veta var vi har varit...

Nu är vi tillbaka i Sandsjöfors men skall alldels strax åka vidare hemåt.. Tim börjar bli trött och hängig, sängen vankas för hans del inom kort!!

I morgon är det jobb igen som gäller...

K

Tragisk film...

Varför väljer man att leva ett hårt liv när man kan få det lugna?

I fall man har problem med sig i bagaget kan jag köpa att man vill fly bort i bland men hela tiden har jag svårt att förstå. Att droger har så stort beroende framkallande är helt sjukt. Det är så många unga som faller, faller och faller för många gånger tills de är fast ordentligt. Hur kan man gå tillbaka till något som man vet inte är bra om man har tagit sig ut ur helvetet en gång?

Jag lever ett lugnt liv, utan droger och annat skit.. Visst jag är från en småstad! Hur bra man än tror att det är med småstadslivet så är det bara en illution. Vet man hur verkligheten verkligen ser ut. Man tror sig veta men egentligen vet man inte något alls!

Filmen vi såg i går kväll fick mig verkligen att storgråta, den tog så att säga, långt in... "I skuggan av värmen" En svensk film som utspelar sig i Stockholm om en ung tjej som en gång lyckats att ta sig ur helvetet men faller dit ordentligt igen för att känna sig orädd och när hon träffar sina gamla vänner! USCH FY FABIAN, tänk att bara leva så... Jag ryser bara jag tänker på den!

K


FEBER ELLER INTE FEBER????

I dag blev det till att "vabba", Tim är febrig ibland och ibland inte!!!

Hur konstigt som helst!!

Tim har en normal temperatur på strax under 37grader, på dagis hade han haft 37.8 en stund innan jag hämtade honom. När vi kom hem var han tillbaka på sin normala temp. Så vi drog och tränade...
Efter 25 minuter hade han feber igen och ville bara åka hem, typiskt!

Under kvällen gick febern ner men sen kom den tillbaka runt kl 20, inatt var den borta igen men på morgonen hade han under temp alltså knappt 36 grader, konstigt.. Efter en timma till hade han vanlig feber igen och blev hängig, hel snurrigt, han vilade lite och ville sen gå ut!

Nu har vi varit ute lite och nu är han helt slut igen med feber...... Jag fattar inte!
Han sover som en stock men bara en stund för snart vankas det fiskgratäng, enkelt och smidigt, lättsmält mat!!

Vi får se hur det går under resten av dagen, förhoppningsvis blir han bättre så Tony kan åka i väg i morgon kväll med jobbet! Jag jobbar ju och stannar inte hemma en dag till..

K


Barn....

I går var min syster snäll och ställde upp som barnvakt när jag skulle i väg och träna. Hon ringde när hon hämtat honom på dagis, han har inte några extra kalsonger kvar i väska det måste du ta med i morgon...
Han hade typ 3-4 per med sig när vi gick hem i från men det hade visst varit en stimmig dag på dagis och han hade inte hunnit fram till toaletten i tid under dagen, stackarn.

När de kom hem skulle de bada så han blev ren igen om han nu kissat på sig så mycket som de hade sagt på dagis. De är snabba som attan att sätta på bölja i vanlig fall men inte går inte, märkligt!
Som vanligt ville han inte tvätta håret, mes!!

När jag kom hem efter 18 så sov han redan och det är väl bra i och för sig men inte när man vaknar kl 24 för att leka en stund är det inte OK!
Jag hade knappt somnat när han kom för att spela fotboll... men lille vän det är mitt i natten och du skall sova, inte leka!
Inte förrens strax innan 0400 somande han då i soffan framför TVn till Dr Phil.. När jag bar upp honom till sängen igen var han helt slapp, så hårt har han nog aldrig sovit när jag burit honom till sängen. Jag somnade bums, så gott så att jag försov mig en aning.

Dagis lämningen skulle ha varit 0630 men det blev inte förrens 0650, vilket gjorde att jag missade mitt tåg och fick ta bilen till jobbet idag!! Attans, det är så skönt att åka tåg på morgonen när man är lite trött!!!

På jobbet är jag iaf, kom i tid gjorde jag med eftersom jag åkte bil. Gött att det är knapp halvdag i dag på jobbet slutar 14, skönt!!! I bland behöver man komma hem lite tidigare för att få något gjort innan det är dags för alla andra sysslor som har med barn att göra..
I morgon är det lång dag igen 0630-1745 för lillkisen på dagis sen blir det till att hänga med mamma och träna!!

K

Ut i det blå...

Jo, det var det verkligen.

I lördags skulle vi ut på hemlig resa, tjejerna i damsektionen. Vi träffades på Granvalla kl 1400 för att där bli hämtade till vår resa "ut i det blå", ingen visste var vi skulle. När Göran och Marie kommer i sina raggarbilar fattar vi ju att vi skall i väg och åka raggarbil. Vi fick och T-shirts tilldelade, raggartröjor, med massa tryck som vi skulle ha på oss under hela dagen... Fy så vissa av oss såg ut, det är verkligen inte någon av oss som är ens i närheten av detta livet som raggare..
Visst det var roligt, eftersom vi satt och snackade massa skit hela vägen till första delmålet.

Utsikten Huskvarna, här stannade vi och fikade... Tvättkorgen, ja Ulrika du är allt lustig du i bland...

Från Huskvarna drog vi vidare ut på landet, vi trodde att vi skulle få åka till både Lekeryd för glass och till Tranås för mat men tji fick vi i stället blev det till Raggarkåken i Eksjö. När vi fattade detta ville jag tillsammans med mina medresenärer hoppa ut genom fönstrena på bilen och bara springa hem men när vi stannade så skrek Susanne rakt ut - Malin där är ju din man, och Ingemar, och Kalle med vad är detta för något!!!
Va, var det ända jag tänkte det är ju inte sant hur ända in i helvete har detta gått till?????

När jag kom ut och såg Tony stå där i regnet blev jag genast lung, jag behöver inte gå igenom detta ensam, gud så skönt. Min första fråga va i alla fall vad han gjorde där och alla andra oxå??

Hur eller hur, vi hade trevligt vi alla tillsammans och kvällen avslutades hemma och Ingemar och Anncharlotte, det var nästan det trevligaste på hela kvällen.

Syster yster hade ställt upp som barnvakt till Tim så när vi kom hem lämnade hon..... Tack för hjälpen.

K

Me and I

I tisdags var Tim och jag till Anna G för det var Me and I party... (klädvisning)

Det är jättefina kläder med bra kvalitet men men men..
Ett bra plagg inhandlades i alla fall.



Denna jackan blev det..
Ett tunnare plagg när man behöver lite extra under jackan eller ett bra sommar plagg för lite kylilgare kvällar.

K


slut för i dag..

tack för idag, vi ses i morgon hej och adjö..

Nu är det bara några få minuter kvar på denna kvällen, hemma ligger Timpa och snusar gott på kudden!!
Snart får jag fara hem och slänga mig i sängen.
Ska bara ta mig ner till bilen, det är en "underbar" promenad. Jag och alla andra!
I morgon är det en ny dag med jobb och annat najs.. Tony kommer hem i morgon, förhoppningsvis på lite bättre humör denna helgen!!!

Sov gott alla vänner!!

K

Välkommen din lille skrutt....

Idag har jag varit och hälsat på den nyblivna mamman Johanna med sonen Max.
Vilken liten underbar skrutt!!!
Liten och nätt. med mycket fint svart hår!!!
Han kommer bli en fin krabat den dära lilla max pax.

Det sköna var att jag blev inte ens lite sugen på en till, underbart!!! Det man längtar efter är väl att få vara hemma och bara vara totalt social med alla andra som inte jobbar utan bara gå hemma med sina barn.

K


RSS 2.0