Helgen

Var till Ica i går kväll för att handla tills på lördag kväll. ringde syster eftersom vi inte setts på ett tag och undrade om hon ville följa med mig så tråkigt att handla själv. Hon skulle ju inte ha något men hängde med ialla fall. Tack för det!!!
Hon handlade hon oxå trots att hon inte skulle... bok mjölk bröd osv.

Vi ska på "gå runt fest" i Anneberg på lördag kväll.

Gå runt fest? Ja, hur förklarar man detta.... Man är ett gäng par som bjuder in varandra till antingen förrätt varmrätt eller dessert under en kväll, vad man bjuder på faller på lottdragning och även vart man skall.

Förra året var vi nästa 60 par som deltog i denna tillställningen. Hur många blir vi i år?

Vi fick äran att bjuda 6 personer inkl. oss själva på en varmrätt med tillhörande dryck. - Kyckling blir det!

Vart vi skall på förrätt är ingen som vet, bara att vi skall hämtas av någon på busstorget som tar oss till förrätt, utanför samhället. Vi är nr 10...

Det tråkiga är att jag jobbar på lördag 7-16 men skall kompa ut lite tidigare. Hoppas jag hinner....

Jag har lyckast fixa personal till söndagen så jag kan var ledig och bara ta igen mig.

Barnvakt till Tim blir syster för första gången på heltid. Han skall till o med sova hos henne, det kommer att gå kanon bra,. Så länge han får sova brevid någon så är han nöjd!!!!

Hepp//:

Hemma igen....

Ja då var vi hemma igen och tillbaka i den gråa vardagen med allt vad detta innebär!!!!

Vi skickade i väg Tim till mormor och morfar i tisdags för att vara hos dem när vi var i Paris, allt var fri och fröjd när vi lämnade honom.
Wille var på plats och leken började direkt.

Detta var väl bra eller, nej nej.. Torsdagnatt till fredag blev Wille kräksjuk, fredag morgon Tim fick åter igen grym diareé, fredag kväll pappa/morfar riktigt kräksjuk fredag natt mamma/mormor sjuk.. Hur skulle detta sluta???

Vi hade ialla fall det bra förutom att det regnade lite då och då på torsdagen när vi kom ner och på fredagsmorgonen spö regnade det verkligen.

Vad gjorde vi då när vi var i Paris???

Torsdag; avg fr Skavsta 0630 i tid. Efter en riktigt tråkig men ganska smidig flygtur landade vi på den minsta av Paris 4 flyplatser ca 8 mil utanför staden, vi tog bussen in till Porte Malliot vid La Defense. Vi tog tunnelbanan in till de centrala delarna av Paris för att leta upp vårt hotell som vi skulle sova på.
Eftersom jag hade kartan i min väska fick jag läsa den trots att Tony veta att jag är kass på franska och att följa en karta.
När vi gått lite fel tog Tony över och vi kom nästa rätt direkt.
Väl framme på vårt hotel, Aquarelle tog Tony lite kaffe och vi planerade lite vart vi skulle ta vägen denna dagen. Kl var runt halv 1 och snart var det dags att ta sig en bit mat.
Vi bestämde oss för att går från vårt hotell som låg vid Republice platsen mot Bastillen för att sedan ta oss vidare ner mot Notre Dame och kolla lite. Där drog vi runt lite och sen gick vi rakt över Seine och in på ett hak för att äta.
Vi såg en man genom fönstret som käkade en hamburgare vilket såg jätte delikat ut men det ögat ser är inte alltid det man får.
Vi bad om två välstekta hamburgare men fick två halvråa biffar som smakade abslout inget alls förutom köttfärs....
Pommesen till var underbara.
Ölen var kalas god och service var toppen som alltid i Frankrike.

Efter detta mat intaget bestämde vi oss för att äta antingen pizza eller amerikans mat så som MC donalds.

Vi gick vidare mot den stora shopping gatan Rue Rivoli och Louvren, Louvren är hur stor som helst jag menar verkligen hur stort som helst. Vi veka gatan och gick mot Operan och det stora shoppinghuset bakom operan typ som NK i Stockholm fast mycket större.

Här ifrån tog vi tunnelbanan tillbaka till hotellet, vi var så trötta att vi bara tog med oss lite godsaker till hotell och mööööös tillsammans. Ibland är det skönt att vara bara vi utan barn och andra. Vi räknade ut att vi gått ca 1 mil
Fredag morgon och en ny dag i Paris. Vi gick ner åt lite frukost, en liten baguette och en jätte croissant med kaffe och ett glas juice.
När vi gick ut spöregnade det och vi tog tunnelbanan ner till Champs de Elyssé här strosade vi runt lite, gick in i alla svindyra butiken osv. Vi tog en fika på ett cafe, kaffe och croissant 16 euro, billigt verkligen.....
Vi kollande in triumfbågen och alla tiggande uteliggare och tog oss sen vidare mot Eiffel tornet. Det börjad blåsa kollosalt och det blev jätte kallt, särskilt för Tony och inte var torr från regnet på förmiddagen. Han blev torr av blåsten förutom om fötterna som fortfarande var blöta. Upp i tornet begav vi oss för att se hur stort Paris verkligen är, det är gigantiskt mot svenska städer.
Vi drog vidare upp mot Kungliga teatern och Concorde platsen som är en gigantisk rondell/korsning bilväg ja allt man kan tänka sig när det gäller bilvägar.
Här i från var det mat och shopping som gällde resten av dagen. Mat blev det på MC och shopping hela Rue Rivoli tillbaka till vårt hotell. Vi hade gått 18 km ungefär och var ganska möra i benen. I morgon skulke vi åka hem igen men innan detta skulle vi ta oss tillbaka till Porte Maillot försöka hitta något till Tim som mormor hade lovat honom och hinna med bussen ut till flygplatsen.

Väl på flygplatsen gick vi till den enda restaurangen och käkade lite och såg snart att vårt flyg var försenat 1h15 minuter det var ju inte så farligt det har man ju varit med om tidigare. när vi sen skulle gå in till avgångshallen förändrades tiden igen och sen igen och sen igen och sen igen och sen igen..
När vi väl skulle få gå in till avgångs hallen var vi hur trötta som helst på att bara sitta.
Flyget gick hem 2020 och landade i Sverige igen 2225
Vi skulle ju hämtat Tim hos farmor vid 1930 men han fick minsann ligga över även denna natten.

Hur eller hur så kom vi hem och Tim var inte längre sjuk så nu är allt bra och han är tillbaka på sitt dagis och vi på våra jobb.
Vi är som sagt tillbaka i vardagen igen.

Nästa resa vi gör utomlands gör vi tillsammans med Tim och till Grekland i sommar.

Snart är vi på väg... om inget hindrar...

I morgon drar vi.......

Vi åker till Nyköping och tar in på hotell för att ta första planet till Paris på torsdag...

Så länge vi håller oss friska så finns det inga hinder för att åka iväg..

Tim får inte gå på dagis mera denna vecka iaf, attans vore det väl om han skulle dra hem något och vi inte skulle kunna åka.. Han får vara hos mormor en dag till, tråkigt men sant, tror det blir bäst för alla.

Jag skall åka in och jobba i morgon innan vi drar så jag får lite gjort det är ju så att allt blir liggande och samlar sig tills man tar tag i det, dessutom har jag ett möte i morgon kl 0900 så jobba jobba jobba

Man får väl kankse lägga in en lite brasklapp om Paris romantikens stad!!! VI kommer nog att sova ganska mycket, det är en vara som han varit frånvarande några dagar nu...

Ett inlägg om vistelsen kommer när vi är hemma igen!!

Det börjat bli kallt igen bäst att klä sig ordentligt

Vinterkräksjukan.. fy fabian

Hej hopp...
som många vet har vi i familjen drabbats av den hemska men årliga vinterkräksjukan!!

Tony var på min födelsedag och hämtade vår son på dagis när personalen säger, det är 10st som har insjuknat i kräksjukan idag så Ni vet!
Jo, tack. Tack för den informationen, det hade varit mer nödvändigt att få informationen att han suttit brevid en tjej som kräkts rakt ut, men icke den fick jag dagen efter när jag ringde och sjukanmälde honom på dagis.

Onsdag kväll, min mamma och pappa hade tagit med sin min farmor till mig för att säga grattis och fika lite, kul! Stressad kom jag hem slängde i hop lite våfflor och satte på en kanna kaffe. Välkomna!!!

Jag ville inte säga något om vad som sagts till oss på dagis eftersom då skulle min farmor trott att hon skulle dött så tysta som möss var vi.. När de sen åkte hem ringde jag till mamma och sa som det var men att jag fått information idag på jobbet att det endast smittar när personen ifråga kräks eller har diarre och använder samma toalett.
När jag precis la på med henne kom första kasakade ur min son. På mitt täcke så det var väl inte så farligt, tvätten!!!

Efter si så där 4,5 kräkningar var av en på hela hallgolvet var det äntligt stopp halva natten hade gått men inte kunde jag sova inte, låg och lyssnade på Tim hela tiden så fort han rörde sig. Han var inbäddad i handdukar hela han för att det inte skulle hända flera olyckor i sängarna än vad det gjort. Han verkade nöjd, han var så trött så han brydde sig nog inte alls....

Slutet gott allting gott trodde vi...

Dagen efter var Tim väldigt sparsam med maten, drack bara lite vatten och några klunkar blåbärssoppan som farfar kom upp med. Dagen gick som på räls, vi städade och tvättade, Tim hjälpte till som vanligt!

Fredag kom och han åt lite mera men tyvärr kanske lite för hård mat så alla kom upp på natten till lördagen, på mig eftersom han låg hos mig och sov.. Denna gången var det verkligen bara det som inte kroppen kunde till godo se sig, alltså allt som den inte ville ha. Bada kl 0430 det är inte alla barn som gör..

Alla dagar efter denna har bara blivit bättre, vi är fortfarande hemma för att Tim har lite diarre och är ganska hängig eftersom detta är den första gången han verkligen är sjuk.
Han har dessutom åkt på en hejdundrande förskylning.. roligt nu när han skall till mormor och vara där till på lördag..

Vi har nog fått oss en känga av sjukan oxå men på andra sätt, illamående och kramper i magen, går över på några timmar.. skönt!!

Pratade med dagis personalen idag och fick veta att det är något annat som härjar på dagis oxå,någon slags influensa, feber, trötta och snoriga.. Kanske har han fått detta med...

Tycker verkligen synd om alla som måste gå igenom detta men det går över ganksa fort får man väl säga..

Hej hopp

>>>>>>TESS, nu är du här!!!

Nu är hon kommit, Tess!
Wille har blivit storebro och verkar stolt som attan.



Här är hon det lilla trollet, i lill fasters armar!!

Provkörning....

Då var det dags igen för provkörningar av bilen eller rättare sagt av en viss bil och en viss motor med viss utrustning osv.

Som de flesta vet har min sambo ett enormt stort intresse för bilar och allra helst då för saab bilar.

Nu var det dags för denna bilen att få sig en genom körare av Tony



Ja, nu var det ju inte just denna som fick känna på Tonys tester utan en av samma sort.

Saab 9-3 Aero 1,9 Ttid Sport combi
Demonbilen i Nässjö
 
Först var det lugn stadskörning
sen tuff stadskörning
sen bar det iväg ut på landsvägen för lugn körning
acclerationen på de olika växlarna
sen tillbaka till utgångsplatsen med det obligatoriska start testet
Hur snabb/kvick är bilen egentligen.

Bilen luktade riktigt illa när vi lämnade tillbaka den, brända bromsar.. som vanligt

Betyget var mycket bra,
"en sån här kan det bli när jag har tröttnat på min bil....."

Till saken hör att han har typ haft sin bil sen november 07 och känner att det snart är dags.
Han är snart trött på den, jag lovar och svär

Reidor och Ewa fick följa med på en lite tur i provkörningsbilen och jag tror nog egentligen att Reidor blev mer sugen på att köpa en saab än Tony.
Som han sa kanske inte så stor motor men en liknade.

Alla saabs bilar är lika de är bara annorlunda under huven....

Kanske kommer han en dag tuffandes i en kombi igen vem vet

PARIS underbara PARIS


Snart drar vi ner till Paris..

Jag har inte varit i denna stad vintertid någon gång så det skall bli intressant att se hur det är under vinter.
Är det lika befolkat som våren och sommaren??

Vi får väl se.
Tony som aldrig sett staden tycker det skall bli intressant
Är det så bra som jag säger el inte?

Han frågade om vi skulle ha med badbyxor en dag?
NÄÄÄÄÄ fick han till ett snabbt svar.
Hotell i Paris är som ja ja det är ju inte som hemma.

Här skall vi bo...



Enkelt, trivsamt hotell nära Place de la République och på promenadavstånd till Le Marais och Georges Pompidou center. Frukostmatsal.
Små, enkelt inredda rum med telefon och tv. Vissa har dubbelsäng, queen size. Garderober saknas men förvaringshyllor finns. Bad/dusch och wc.

Vi får väl se hur det går...

Vi skall ta oss från flygplatsen in till en plats där ifrån metro till Franklin de Roosevellt, för att sedan anlända vid metro stationen Place de la République

Vi skall för första gången flyga med Ryan air, ny intressant upplevelse.

Hej hopp

Uppdateeeering.. ja ja ja

Hej på Er alla glada..

Nu ska du höra något som jag vill tala om.....
GISSA ??!! 
2009 har börjat!!!!

Ja nu är man tillbaka på jobbet igen efter x antal dagar i från kontoret.
dvs.. jag har bara inte varit på kontoret men jag har varit telefontillgänglig hela jul och nyårs helgen.
sen senast... ja.. va har hänt?

Vi är klara med våran budget renovering av vårt kök.. Efter ned slitning av luckor och innedörrar för att forsla dem vidare in på lack har vi nu fått hem alla delar igen och Tony har satt upp allt på sin plats och lite till. Lite till = lamporna under skåpen över bänkskivorna kostar mer är vad det kostade att få en helt ny lock på alla skåpen.

Kan skicka in lite bilder senare när jag är hemma och har tid att sätta mig en stund själv...

Julafton var som vanligt underbar med familjen, god mat och gott sällskap.
Tråkigt nog gick vår förbannade varmvatten beredare sönder så varmvatten NEJ NEJ NEJ...
Man vill ju inte ringa rör killen julafton direkt så det fick bli i lördags istället. Beredaren skulle tömmas och den nya skulle in. Vi hade ju en ståendes hemma.. det kan ju vara bra att ha.. hahahahaaa.

Nyårsafton...
Wille blev firad på morgonen av kusinen Tim och sina fastrar, kul för honom.
Han blev jätteglad när vi kom men dessvärre skit arg när vi skulle åka då han ville att Tim skulle stanna hemma hos honom inte att han skulle åka hem.
Efter lite firade i Sandsjöfors begav vi oss hemåt för att dra vidare till nästa firande.
Fam. Göransson var målet och destinationen för kvällen.

Meny

Tortilasnurror
älgfile serverad med Wiskhy sås och gratäng
varma päron men after eight.

Serverade drycker
Förrätt ÖL och snaps
Huvudrätt VIN
Efterrätt Kaffe och likör

Tack för en grymt trevlig kväll trots att den slutade snorig i sängen.
Jag blev mer och mer förkyld under kvällen. 
Nyårsdagen var tråkigt tyst då jag knappt inte fram ett enda ord.

Ja men nu är jag tillbaka i verkligheten !!!



RSS 2.0